Megbízható gyógymódok otthonra

ÍNHÜVELYGYULLADÁS – LELKI OKAI

2018. szeptember 04. - acelvaros34

Az ínhüvelygyulladás következtében a kéz és az ujjak a legkisebb mozdulatra is fájnak, s a határozott fogás lehetetlenné válik. Ez tipikus „titkárnői betegség” kiváltó tényezőjének elsősorban az írógépelést tartják. A betegség valódi oka azonban a pszichikai, munkával összefüggő túlterhelés.

A test minden nehézség nélkül képes lenne az előírt munkamennyiség elvégzésére. Ezen oknál fogva nem is kap minden, nagyjából egyforma teljesítményt végző titkárnő ínhüvelygyulladást.

 

Viszonylag gyakran csupán azok betegszenek meg, akik az elvégzendő mennyiséget túlzottnak, nyomasztónak vagy indo­kolatlanul soknak tartják. Aki munkájával szemben ilyen elutasító magatartást tanúsít, számos esetben testi szinten „gondoskodni” fog arról, hogy munkaképtelenné váljék, minthogy kezét nem tudja moz­gatni többé, ami orvosilag minden bizonnyal diagnosztizálható is.

 

Az ínhüvelygyulladás az okok tekintetében az izomgörccsel rokonítható. A betegnek itt is a következő kérdéseket kellene magának feltennie

  • Mi nem megy nekem egyszerűen tovább?
  • Milyen mértékben várok el túl sokat magamtól, vagy várnak el tőlem mások?
  • Úgy érzem, hogy kihasználnak vagy túlterhelnek?
  • Félek-e attól, hogy elégedetlenségemnek hangot adjak?
  • Milyen mértékben várok el munkámért vagy teljesítménye­mért köszönetet és elismerést, s vajon megkapom-e?

 

Összefoglalva: Ínhüvelygyulladás az az érzésem, túl sokat kívánnak tőlem; elutasító lelki magatartás a munkával szemben; engem túlterhelnek és kihasználnak

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonigyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr5514221595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.