Megbízható gyógymódok otthonra

Megbízható gyógymódok otthonra

SZÍVRITMUSZAVAR – LELKI OKAI

2018. július 30. - acelvaros34

A szívritmuszavarok a szívműködés „botladozásában”, erős szívdobogásban, szapora szívverésben, szédülékenységben és szabályta­lan pulzusban nyilvánulhatnak meg. A súlyos ritmuszavarok mindenképpen orvosi kezelést igényelnek, mivel a szívműködés zavara kihat a vérkeringésre is, így az egyes szervek nem jutnak megfelelő mennyiségű oxigénhez.

  • Az embernek két központja van: a szív és az agy, vagyis az érzelem és értelem. A ritmuszavarok esetében a szív félrever, mert tulajdonosa nem hagyja magát befolyásolni, érzelmileg megmerevedett, mozgás­képtelen. Cselekedeteit az értelem vezérli, érzelmeit egyáltalán nem vagy csak csökevényes formában engedi megnyilvánulni.
  • A ritmusá­ból kibillent szív rákényszeríti a beteget, hogy ismét középpontjára, lé­nyének lényegére figyeljen. A túlzottan kauzális gondolkodás az éltető középpont, az őseredeti én elvesztéséhez s így félelemhez vezet.
  • A félelem (Angst) szó a latin „angustus” származéka, s valaminek a „szűk” voltát jelenti. Ha az emberen elhatalmasodik a tulajdon érzelmeitől való félelem, s belső ritmusát illetően is állandó aggo­dalomban él, előbb-utóbb szívritmus-szabályozóhoz folyamodik.
  • Ám ezzel csupán idegen ritmusnak veti alá magát, mely mindig kifogástalan szabályosságot mutat. Életét többé nem az érzelmek vezérlik, hanem egy rideg szerkezet.
  • Ezzel szemben a harmonikus személyiség szív és agy, érzelem és értelem tökéletes összhangját mutatja – rátalált léte középpontjára. Az embernek tehát semmit se szabad „fél szívvel” csinálnia, inkább „szívét-lelkét bele kell adnia”, hogy teljes egészében visszanyerhesse önmagát.

 

Összefoglalva: Szívritmuszavar kiestem saját ritmusomból; értelem és érzelem egyensúlya megbomlott; befolyásolhatatlan, túlsá­gosam merev lettem

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonigyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr2414151543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása