Megbízható gyógymódok otthonra

Megbízható gyógymódok otthonra

NAGYOTHALLÁS – LELKI OKAI

2018. augusztus 14. - acelvaros34

Aki nagyothallásban szenved, az bizonyos dolgokat nem tud vagy nem akar meghallani, vagy éppen „úgy hiszi, nem hall jól”!A nagyothallás lelki vonatkozás tekintetében a szembetegségek­kel rokon. Ahogy a rövidlátó csak a nyerset, nagyot és egyértelműt látja, a nagyothalló csupán a hangos, feltűnő zajokat képes érzékel­ni.

  • A finom hangárnyalatok egyáltalán nem léteznek számára. Ez a betegség tehát teljesen differenciálatlan gondolkodásmódra és lelki beállítódásra utalhat. Ez esetben a nagyothallónak meg kellene tanulnia érzékelni és megkülönböztetni egymástól az élet finom árnyalatait is.
  • Másfelől viszont a nagyothalló viselkedése kísértetiesen hasonlít ahhoz a gyermekhez, aki valamit „nem akar meghallani”. Aki húzó­dozik valamely eléje állított feladat vállalásától vagy megoldásától, aki nem figyel a sors szavára, az testileg öntudatlanul hozzájárul halló­képessége elveszítéséhez. Betegsége (vagy egy baleset) gondoskodik róla, hogy valóban az történjen vele, amire titokban vágyik. A problé­mák egyidejűleg testi fogyatékosság formájában válnak láthatóvá.

 

Összefoglalva: Nagyothallás felhívás, hogy vegyük észre az élet finom árnyalatait; hallani-nem-akarás; azt hiszem, „nem hallok jól”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonigyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr2014179819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása