Megbízható gyógymódok otthonra

Megbízható gyógymódok otthonra

GYOMORÉGÉS – LELKI HÁTTERE

2018. szeptember 12. - acelvaros34

Amikor egy különösen nehéz problémával foglalkozunk, melyet minden igyekezetünkkel meg kívánunk „emészteni”, étkezéskor túl sok gyomorsavunk termelődik, ami végső soron felfelé tör a nyelőcsövön: egyszóval „megsavanyodunk”.

A felesleges gyomorsav, mely a mellkas és a torok égető érzését okozza, mintegy azon törekvésünk jelképe, hogy a probléma végére járjunk, ugyanakkor világosan jelzi a kínzó zavar miatt érzett ag­ressziónkat, dühünket is. A gyomorégés az epebántalmak és a gyomorfekély kialakulásának előjeleként is felfogható.

E betegség heveny formában jelentkezhet, ha valami konkrét dolgon „rágódunk”. Egyesek szinte állandó gyomorégésről panasz­kodnak. Ilyesmi többnyire akkor lép fel, ha már huzamosabb ideje gyűlik bennünk az agresszió, ha újra meg újra szembesülnünk kell egy kellemetlen helyzettel, melyben nem merjük magunkat megvé­deni, vagy éppen nem vagyunk hajlandók levonni belőle az esetleg kínos következtetéseket.

A gyomorégésben szenvedőnek végeredményben meg kell tanulnia megvédenie önmagát, meg kell tanulnia agresszív indulatait megfele­lően kinyilvánítani, még akkor is, ha ezáltal kevésbé kedvelik majd vagy éppen huzamosabb ideig összeütközésbe kerül másokkal.

 

Összefoglalva: Gyomorégés elutasítás, agresszió, düh, kellemetlen helyzettel való szembesülés, kedvetlenség

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonigyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr1114235955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása