Megbízható gyógymódok otthonra

Megbízható gyógymódok otthonra

HAJHULLÁS – LELKI OKAI

2018. szeptember 10. - acelvaros34

A haj évszázadok óta az emberi életerő szimbóluma. A szőke embereknek mintegy 140 000, a barnáknak 110 000, a vörös hajú-aknák közel 90 000 hajszáluk van. Az egészséges hajszál körülbelül 5-7 évig él, ezen idő alatt mintegy 70 cm hosszúra nő, mielőtt kihullana. Az egészséges ember naponta mintegy 70 hajszálat ve­szít.

Mindazonáltal megvan a lehetőségünk arra, hogy megakadá­lyozzuk a haj idő előtti kihullását.

Összefoglalva: Hajhullás – kimerültség, az életerő csökkenése, hiányos táplálkozás, terhelt psziché

Amit tenni kell

  • Minthogy a haj az életerő szimbóluma és érzékeny fokmérője, az egészséges táplálkozás nagymértékben hozzájárulhat az idő előtti hajhullás megelőzéséhez.
  • A modem táplálkozás szakemberei, biokémikusok és hormonspeci­alisták megállapították, hogy a búzacsíra, a napraforgómagok és a lecitin növelik a haj élettartamát.
  • A saláta, a friss gyümölcs (különösen a sárgabarack), a csonthéjasak és különféle magvak szintén jótékony hatásúak.
  • De fontos szerepet játszik itt a mentálhigiéné is, hiszen a zaklatott lelkiállapot fokozza a hajhullást. Egyszóval minden, ami va­lóban az egészséget szolgálja, a hajra is előnyös hatással van.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonigyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr4314232245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása