Megbízható gyógymódok otthonra

Megbízható gyógymódok otthonra

MANDULAGYULLADÁS – LELKI OKAI

2018. június 23. - acelvaros34

A mandulagyulladás arra az érzésre utal, miszerint valami nyomasz­tó dolog, melyet le kell nyelnem vagy eddig mindig lenyeltem, megfertőz engem. Ezentúl nem akarom lenyelni, magamhoz venni, többé képtelen vagyok elfogadni. Egy erős, heveny és mind ez idáig elfojtott konfliktusról van szó, mely hirtelen életre kel bennem.

  • De mandulagyulladás keletkezhet akkor is, ha az ember szándéka szerint mondani akarna valamit – vagy ezt mások elvárnák tőle -, mégis képtelen rá, illetve nem meri megtenni, inkább lenyeli mon­danivalóját. A mandulák itt filterként működnek: a károsat elnyelik. Ám ha az ember túl sok belülről megnyilvánulni kívánó dolgot hibásként értékel, e filter előbb-utóbb telítődik. Ugyanez a helyzet, ha valamit nem akarunk befogadni, mert negatívként elutasítjuk.

 

Összefoglalva: Mandulagyulladás – nem tudok, vagy nem vagyok többé hajlandó valamit lenyelni; értetlenség vesz körül; felada­tom, hogy egyediségemet kifejezésre juttassam

 

Amit tenni kell

  • Begyulladhatnak a mandulák akkor is, ha az ember úgy érzi, értetlenség veszi körül, s valami szükségeset nem mond ki, hiszen szubjektíve úgysem lenne semmi értelme. Mindezek ellenére min­dig törekednünk kell arra, hogy felismerjük a látszat mögött rejtőző valóságot. Feladatunk abban áll, hogy önnön lényünket, egyedisé­günket és másságunkat kifejezésre juttassuk. Ha így cselek­szünk – a mandulagyulladásra, mint e feladatunkra szóló felhívásra – nem lesz többé szükségünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonigyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr7414062355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása