Megbízható gyógymódok otthonra

Megbízható gyógymódok otthonra

FÜLFÁJÁS – LELKI OKAI

2018. június 27. - acelvaros34

A fülfájás, mint a heveny gyulladások általában, egy meg nem élt belső konfliktusra utal. Az embernek fáj, hogy valamit meg kell hallgatnia. „Képtelen valamit tovább hallgatni.” Vagy éppen valami mást szeretne hallani. A fülfájás bizonyos mértékű összefüggést mutat az „engedelmességgel”..

 

  • Az ember nem lelkiismeretének halk szavára fülel, hanem sokkal inkább mások véleményére. Fülfájás­ban szenved az, aki túlzottan is idegen kívánságokra és elvárásokra figyel, mások akarata szerint cselekszik, mások elképzelései szerint él ahelyett, hogy önmaga megvalósítására törekednék. Aki huzamo­sabb ideig nem hallgat magára, ne csodálkozzék, ha egy szép napon elveszíti látását és hallását.

 

  • A fülfájás tehát figyelmeztetés, hogy jobban füleljünk befelé, ügyeljünk a belső hangra, a teremtés bennünk megszólaló ősi sza­vára. Hiszen ha tulajdon cselekedeteink nem állnak összhangban vele, akkor disszonancia keletkezik, mely az élet diszharmóniájá­ban nyilvánul meg. Amennyiben viszont az ember e belső hangra figyel és neki engedelmeskedik, összhangban áll a léttel, s nincs többé szüksége a fülfájásra mint az egészséges létezésmódra való figyelmeztetésre.

 

Összefoglalva: Fülfájáselfojtott belső konfliktus, az engedelmesség hiánya; felhívás arra, hogy jobban figyeljek befelé; túlsá­gosan is mások kívánságaira hallgatok

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonigyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr1314077019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása