Megbízható gyógymódok otthonra

Megbízható gyógymódok otthonra

TERHESSÉGI PANASZOK – LELKI OKAI

2018. július 17. - acelvaros34

Aki terhessége során fokozott mértékű testi jellegű betegségi tüne­tekre panaszkodik, mint például rosszullétre vagy hányásra, az belsőleg szembefordult új, szokatlan helyzetével. Az említett szimptómák a születendő gyermek öntudatlan elutasítására utalnak, még olyan esetekben is, ha az anya energikusan tiltakoznék e „szemrehányás” ellen.

  • A terhességgel összefüggő nagymértékű fizikai-lelki átállás többnyire belső viaskodásokat is eredményez, ami végtére is természetes jelenség. A szervezet hormonrendszerének megváltozott mű­ködése elsősorban a karcsú és filigrán termetű nőknél vált ki effajta közérzeti zavarokat.

 

  • Lelki síkon mindez arra utal, hogy e nők nem tudnak mit kezdeni „nőiségük” szemmel látható megnyilvánulásá­val. Még sok tanulnivalójuk van az anyai, a házias és gondoskodó szereppel való azonosulás terén. De terhességi problémákat válthat­nak ki a gyermek apjával való nehézségek és veszekedések is, melyeket esetleg a félelem táplál, hogy az anyának később netán egyedül kell felnevelnie a gyermeket.

 

Összefoglalva: Terhességi panaszok félelem a változástól és következ­ményeitől, ragaszkodás a régihez és megbízhatóhoz; a kész­ség hiánya, hogy létünk új tartományába belépjünk

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonigyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr9614117995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása