Megbízható gyógymódok otthonra

Megbízható gyógymódok otthonra

TÁVOLLÁTÁS – LELKI OKAI

2018. július 19. - acelvaros34

A távollátás okainak elemzésénél abból kell kiindulnunk, hogy a test a visszafojtott düh állapotában megdermedt, mely egyidejűleg a kilégzési fázist is zavarja vagy gátolja. Erősen extravertált magatartás­típussal van dolgunk, mely viszont a neveltetés, környezeti hatások és társadalmi beidegződések következtében nem tud szabadon megnyi­latkozni, következésképpen mintegy belefagy az izomzatba.

  • A távollátás arra utal, hogy az ember a tőle elvárható előrelátást élettapasztalataira és a belőlük leülepedett bölcsességére támasz­kodva csupán testi síkon, „távollátás” formájában tudta megvalósí­tani, anélkül, hogy a vele rokon „előrelátást” is kifejlesztette volna magában. A lelki-szellemi téren jelentkező „megmerevedés” az „időskori távollátásban” nyilvánul meg, s egyúttal világosan utal a hiány mibenlétére is.

 

  • Bár a távollátó egyén a messzi tárgyakat jobban ki tudja venni, mint a közelieket, mégse képes mindig határozottan felismerni is azokat. E jelenség hátterében két ok rejlik:

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonigyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr3814122397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása