Megbízható gyógymódok otthonra

Megbízható gyógymódok otthonra

KÓROS RENDSZERETET – LELKI OKAI

2018. augusztus 25. - acelvaros34

Aki lakásában már-már szinte kínos rendet tart, mindezt nagy valószínűséggel bizonytalanságból teszi. Öntudatlanul érzi, hogy lelki egyensúlya ingatag lábakon áll, s már egy apró hanyagság is elegendő ahhoz, hogy teljesen összezavarodjék. Ráadásul aki kör­nyezetének demonstrálni szeretné, milyen szorgos és takaros terem­tés ő valójában, mindezt katonás rend és tisztaság révén kísérli meg bebizonyítani..

A kóros rendszeretet mögött egyrészt az a vágy húzódik, hogy az illető teljesítménye révén elismeréshez jusson, de benne rejlik an­nak öntudatlan megsejtése is, hogy az egyén belső világa nem oly rendezett, mint amilyennek tűnik.

 

Összefoglalva: Rendszeretet (kóros) belső bizonytalanság, támaszkere­sés, elismerés és siker iránti vágy, rendezetlen belső világ, a kiegyensúlyozottság hiánya

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonigyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr7514201515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása