Megbízható gyógymódok otthonra

Megbízható gyógymódok otthonra

VISSZÉRTÁGULAT – LELKI OKAI

2018. július 10. - acelvaros34

Összefoglalva: Visszértágulat bizonyos álláspont megmerevedése; ru­galmasság és feszítőképesség csökkenése; egy adott állapot belső elutasítása

 

Amit tenni kell

  • Először is nem szabad továbbra is belsőleg elutasítani a szóban forgó szituációt, hanem el kell fogadni és körültekintően kell kezel­ni. Mindez azt is jelenti, hogy az ember vállalja önnön reakcióit, elengedi magát és nyugodtan keresi, valósítja meg a megoldást. Többnyire csupán a dolgokkal szembeni belső viszonyulásunkon kell változtatni, s máris minden másképp fest. Amennyiben az ember belsőleg megváltozik, testileg is újból alkalmazkodóképes lesz. A feszítőerő és rugalmasság növekedésével a visszerek foko­zatosan eltűnnek.

A visszerek kialakulása görcsös belső magatartásra, egy adott állás­pont megmerevedésére, valamint a rugalmasság és feszítőerő csökkenésére vezethető vissza. Hiányzik a belső nyugalom, mert az illető nem hajlandó vállalni az élet valamely feladatát, elutasít egy adott helyzetet, így a vénabillentyűk elernyedése, vénás pangás áll elő..

A visszérbetegre netán nyomasztólag hat egy kelletlenül vég­zett tevékenység, vagy csalódott az életben, ami belső megterheléshez, negatív érzelmekhez vezetett. A visszerek e torzult magatartást kívánják az illetőben tudatosítani

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonigyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr3314104163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása